Liniștea sufletească în vremuri tulburi

Acasă » Liniștea sufletească în vremuri tulburi

Liniștea sufletească în vremuri tulburi
ikzoekgod-brussel-angst-voor-aanslagen
Teroare

Atacuri. Terorism. Suntem șocați până în adâncul sufletelor noastre. Siria, Afganistan: departe de noi. Dar când auzim de Paris, Bruxelles, parcă sună mai amenințător, e puțin mai încoace. Ce va urma? Ce ni se va întâmpla nouă? Dintr-o dată parcă frica începe să încolțească și în mintea noastră. Teama de străini, de credințele altora, de religia unora așa de diferită de cea cu care suntem obișnuiți…

O lume mai bună

Interesant este că nu suntem singurii care ne confruntăm cu frică, cu întrebări parcă fără răspuns. Privește în jur, citește un ziar sau un articol pe internet, ascultă un politician. Așa de mulți oameni se întreabă cu disperare parcă oare cum să administreze astfel de lucruri. Dar nu vrem să ne pierdem nădejdea. Nu vrem să ne abandonăm credința. Continuăm să visăm și să sperăm la o lume mai bună.

Mântuitorul Hristos a pomenit des de această lume mai bună. Învățătura lui avea în centru această lume: imaginea unei împărății noi. El prin viața Lui, ne-a arătat un exemplu prin care să învățăm cum să învingem temerile și îndoielile noastre. Cum să ne raportăm la violență, amenințări, inamici și străini.

Dragostea

În Cartea sfântă, Biblia, avem instrucțiuni clare legate de cum să ne raportăm la teamă. Și soluția pentru frică este una singură: dragostea. Dragostea adevărată izgonește frica, spunea apostolul Ioan în prima sa scrisoare (1 Ioan 4:18). Întrebarea însă rămâne: unde putem găsi această dragoste? O putem găsi în Dumnezeu. Dragostea a devenit reală și tangibilă prin Fiul lui Dumnezeu: Iisus Hristos. Când ajungem să îl cunoaștem, dragostea lui Dumnezeu ne înfășoară viețile și, începând cu acel moment, începem să vedem frica cu alți ochi. Vedem durerea, suferința și tristețea printr-o altă lumină. Toate acestea le vedem prin lumina lui Iisus, cel care a suferit, a murit și a înviat pentru fiecare dintre noi.

Caută

Cauți răspunsuri? Cauți lumină și o lume mai bună? Ne-ar plăcea să căutăm împreună cu tine aceste răspunsuri și să te încurajăm să găsești Lumina de Sus.

[ba-button link=”https://cudumnezeu.ro/simplu-ca-o-rugaciune/” color=”red” target=”self”]Decizia ta »[/ba-button]

[ba-button link=”https://curs.cudumnezeu.ro/de-ce-iisus” color=”blue” target=”self”]Studiu interactiv “De ce Iisus” »[/ba-button]

Alte resurse: