Regizorul rămâne discret

Acasă » Regizorul rămâne discret

La sfârșitul piesei de teatru pe care tocmai o vizionasem, cortina s-a ridicat și toți cei care au avut un anumit rol au venit în față să fie aplaudați: actori, scenografi, coregrafi, machiori, scenariști, și la urmă… regizorul. În timpul desfășurării piesei, regizorul a rămas în culise. Spectatorii nici nu au fost conștienți de existența lui. Dar faptul că el nu a intrat pe scenă nu înseamnă că a fost pasiv. De fapt, din culise el a lucrat enorm și a vegheat ca piesa să se desfășoare conform planului stabilit.


Articolul continuă mai jos…

Puteți asculta articolul în format audio, pe Spotify.

Dacă dorești să primești aceste meditații pe email sau Whatsapp, te poți abona aici.

https://mailchi.mp/4308e8fae117/cudumnezeu

Pe scena vieții tale s-ar putea ca acum să se desfășoare o piesă dramatică. Infecția cu COVID-19 răspândește clipe de neliniște. De nesiguranță. De teamă. Tot ce se întâmplă s-ar putea să te copleșească.
Unde este Dumnezeu? S-ar putea ca El să ți se pară acum invizibil, tăcut, absent, distant sau nepăsător.

Ai răbdare. Dumnezeu lucrează din spatele scenei. Din culise. Cândva mai târziu vei realiza că El a fost tot timpul în control și a vegheat asupra vieții tale. Chiar dacă nu a intrat pe scenă în fiecare act, așa cum poate ți-ai fi dorit.

Fără a avea această perspectivă, vei privi cu amărăciune momentele de tragedie sau eşec. Fără a avea siguranța implicării active a Regizorului Divin, vei pierde ocaziile de a recunoaște mâna Lui la lucru. Chiar dacă acum îl simţi pe Dumnezeu absent sau neimplicat, mai târziu vei realiza că El a fost timpul alături de tine.

Și mai știi ceva? Regizorul din culise ți-a încredințat și ție un rol unic în marea piesă a istoriei. Chiar dacă acum ești speriat, întreabă-te dacă nu cumva ai putea ajuta și pe alții, mai vulnerabili decât tine. Pe cine ai putea suna ca să încurajezi? Cărui bătrân ai putea să îi cumperi alimente? La ridicarea finală a cortinei vieții tale, se va ține cont de orice acțiune practică de iubire a semenilor.

Un text de Florin Fodor

Dacă ți-a fost de folos, dă mai departe acest mesaj!