Dincolo ar putea fi dragoni!

Acasă » Dincolo ar putea fi dragoni!

În urmă cu sute de ani, pe când nu existau instrumente moderne, oamenii desenau hărţile, plasând pe ele ţările, mările şi insulele cunoscute. Dar nu ştiau ce se situa dincolo de lumea cunoscută, în locurile neexplorate încă. Soluţia găsită a fost să deseneze dragoni deasupra acelor zone și să scrie pe hartă, „Dincolo ar putea exista dragoni”. Prin aceasta spuneau, „Nu ştim ce este dincolo. Ne este teamă de necunoscut.”

În realitate, dincolo de locurile cunoscute era America aşteptând să fie descoperită, erau nişte plaje frumoase de care să se bucure, erau minele de aur din America de Sud, erau plante şi copaci pe care ei nu le văzuseră niciodată. Dar pentru că nu ştiau acest lucru, le era teamă.

Dacă dorești să primești aceste meditații pe email sau Whatsapp, te poți abona aici.

Articolul poate fi ascultat pe Spotify sau la linkul următor.

În situația actuală din România și din lume, când ne gândim la viitor, știm că ne așteaptă lucruri pe care nu le putem anticipa sau controla. Lucruri care ne-ar putea răni. În perioada care urmează, „ar putea exista dragoni”. O astfel de circumstanță produce în mod natural un sentiment de teamă în inimile noastre. Însă faptul că intrăm pe un teritoriu neexplorat nu înseamnă că trebuie să ne lăsăm controlați de teamă. Unii dragoni vor fi reali și va trebui să luptăm împotriva lor. Alții vor fi prezenți doar în mințile noastre.

Pe tine și pe mine, în următoarele luni ne așteaptă teritorii de cucerit și dragoni de învins. Având credință în Dumnezeu, am convingerea că El este în control și că poate transforma orice tragedie într-o binecuvântare. Cum ar fi să ne uităm la necunoscut nu ca la o amenințare, ci ca la o invitație de a ne maturiza și a crește în credință? Da, „Dincolo ar putea exista dragoni”, dar ar putea exista și binecuvântări pe care acum nici nu ni le putem imagina.

Dacă ți-a fost de folos, dă mai departe!