De ce nu am frică în perioada asta?

Acasă » De ce nu am frică în perioada asta?

E Sâmbătă, așa-zisa noapte de Înviere, și sufletele celor mai mulți dintre noi sunt pline de frică. Virusul acesta, made in China, ține în casă întreaga planetă și ne pune față în față cu gândul că am putea muri. În video-ul ăsta vreau să vă spun cum un alt fel de frică, și anume frica de Dumnezeu, mi-a schimbat viața și mi-a dat pace într-un timp ca acesta.

……

Articolul poate fi văzut și pe YouTube (6:11 min) sau poate fi citit mai jos. Poți primi articolele și pe email sau Whatsapp dacă te abonezi aici.

……

O lume care iubește mai mult plăcerea decât pe Dumnezeu s-a trezit dintr-o dată ruptă de plăcerile ei. Pe lângă asta nu mai contează ce mașini avem, ce Gucci purtăm… toți se tem de viitor. Ritmul nostru alert înspre nimic s-a oprit. Hotelurile sunt goale, petrecerile fără oameni, avem încredere unii în alții tot mai puțin… O lume în care știința L-a dat la o parte pe Dumnezeu, în care răul e numit bine, iar binele numit rău e zdruncinată din temelii.

Vă spun sincer am căutat să am o opinie proprie asupra virusului dar am ajuns la concluzia că nu sunt suficient de deștept să îmi dau cu părerea despre cât de gravă este îmbolnăvirea cu acest COVID-19, (n.e COVID-19 este boala, virusul se numeste SARS-CoV-2) dar ceea ce pot să vă spun clar este că această responsabilitate față de viața noastră nu ne face să luăm atitudine la fel și în fața altor probleme.

 

Păi să vă dau câteva exemple: știai că 800.000 de oameni se sinucid în fiecare an? Știai că 3,3 milioane mor din cauza alcoolului și să nu mai zic că 25 de milioane de avorturi se fac în fiecare an? Gripa spaniolă, care a fost cea mai gravă molimă din istoria recentă, abia că se ridică la aceste cifre. Asta acum 100 de ani într-o perioadă în care oamenii nu înțelegeau prea bine cum se răspândește un virus, nu înțelegeau puterea distanțării sociale, eram și în război…

 

Să nu mă înțelegi greșit: nu vă spun să fiți rebeli și să vă credeți viteji. Dacă afară se anunță ploaie, luăm cu noi o umbrelă! Dacă dăm semne de răceală, imediat ne facem un ceai fierbinte! Deci protejați-vă și pe voi și mai ales pe ceilalți.

 

Dar nu credeți că totul e cu susul în jos? Că ne hrănim atât de mult cu știri despre acest virus dar cum ne trăim de fapt viața, nu contează?

 

Să vă spun un lucru bun care iese totuși din necazul acesta: știi care e? Oamenii au în față moartea fără să aibă parte de ea! Eu o văd ca pe o șansă ca să ne gândim la cum am trăit, cum trăim și care este fundația vieții noastre. Și întrebarea cea mare este: unde vom merge dacă murim?

 

Dar omul nu vrea să creadă într-un Dumnezeu și asta nu e o chestiune de intelect… adică, vezi Doamne, dacă ești citit nu ai cum să crezi în Dumnezeu. Nu, e o chestiune de morală! Păi, cum un hoț fuge de poliție tot așa și noi fugim de Dumnezeu. Credința într-un Dumnezeu sfânt și drept ar implica și responsabilitate morală în fața acestui Dumnezeu. Aici începe frica de Dumnezeu!

 

Pentru că plata păcatului este moartea, Iisus a plătit cu moartea pentru păcatele noastre, ca prin credința în El și întoarcerea noastră de la păcat să putem fi îndreptățiți cu viața veșnică.

 

Azi sărbătorim Paștele dar te-ai întrebat vreodată de ce sărbătorești asta sau ce ar trebui să sărbătorești, de fapt? Sărbătorim Învierea lui Iisus, biruința vieții asupra păcatului! Asta mi-a schimba viața, asta ma făcut să Îl caut, să îmi pun credința total în El, să vreau să Îl ascult și să mă întorc de la păcatele mele!

 

Și acum, revenind la cum scap de frică… credința are o putere extraordinară de ne a scăpa de frica de moarte. Ea poate părea ceva abstract dar folosim credință în diferite aspecte ale vieții. Ne suim într-un avion fără să vedem pilotul și credem că… nu vom muri! Sau… să îmi aduc aminte de momentul în care am sărit cu coarda elastică, în gol, de la 140 metri! Credința că sunt legat și nu voi putea pățit nimic m-a făcut să înving acea frică și să mă bucur de săritură. Deci credința ne poate salva de puterea fricii.

 

Da! La fel și credința în Iisus, care e Mântuitorul nostru, poate să ne scape de orice frică de prezent sau viitor. Credința asta nu e clădită pe vorbele vreunui om, care a scris o carte despre a fi mai bun și apoi a murit, ci pe a Unuia care a trăit o viață sfântă și a înviat!

Să Îl căutăm, să ne punem credința în El și să ne întoarcem de la rău!

 

Vă iubim!

Cristos a înviat!

_____

Preluat de pe vlog-ul Familiei Mateș.